حاملگی یکی از بهترین دوران زندگی هر مادری می‌باشد. هنگامی که علائم حاملگی را تجربه می‌کنید، ممکن است بسیار هیجان‌زده و خوشحال شوید. اما در کنار همۀ این احساسات خوب، بسیاری از افراد با نگرانی و استرس روبرو می‌شوند که امری طبیعی است. برای رفع این نگرانی‌ها تنها کافی است شناخت و دانش خود را بالا ببرید و سعی کنید با شناسایی علائم حاملگی آرامش ذهنی خود را تامین کنید.

نشانه‌های حاملگی چه زمانی شروع می‌شوند؟

معمولا علائم اولیه حاملگی سنتی در هفته ۴ بارداری شروع می‌شود، درست زمانی که قرار است دوره عادت ماهانه فرد شروع شود. اگر فرد در این دوره عادت ماهانه نشود اغلب اولین نشانه بارداری دیده می‌شود، اگر چه بعضی از زنان قبل از آن علائم دیگری را نیز تجربه می‌کنند. بعد از اینکه به دلیل عقب افتادن عادت ماهانه خود متوجه بارداری شدید، ممکن است برخی علائم دیگر مانند خستگی، حالت تهوع یا تحریک پذیری را نیز تجربه کنید.

در حالی‌که برخی خانم‌ها علائم اولیه حاملگی بسیار کمی دارند و حتی ممکن است قبل از آزمایش نیز متوجه بارداری خود نشوند اما معمولاً در هفته ۴ علائم حاملگی ظاهر می‌شود.

علائم اولیه بارداری

علائم اولیه حاملگی علائمی هستند که معمولا قبل از اولین دوره عقب افتادن عادت ماهانه اتفاق می‌افتند و بعضی از آن‌ها در طول سه ماهه اول ادامه می‌یابند. بعضی از این علائم عبارتند از: خستگی، نوسانات خلقی، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، عقب افتادن عادت ماهانه، حساسیت پستان، افسردگی، حساسیت مواد غذایی و غیره.

خستگی

یکی از نخستین نشانه‌های بارداری خستگی است که در بسیاری از موارد نادیده گرفته می‌شود. در دنیای شلوغ ما، احساس خستگی امری طبیعی می‌باشد، بنابراین بسیاری از افراد به نشانۀ خستگی بی‌توجه هستند. با این حال، در بعضی موارد، خستگی می‌تواند بسیار شدید باشد، زیرا بدن شروع به تنظیم و سازگاری برای رشد نوزاد می‌کند.

نوسانات خلقی

زود رنجی و تغییرات خلقی علائم بارداری اولیه هستند که ناشی از انتشار ناگهانی هورمون‌های بدن از جمله پروژسترون و گنادوتروپین کوریونیک انسانی (hCG) می‌باشد. این هورمون‌ها می توانند در خلق و خو، برنامه خواب، صبر و تحمل برای فعالیت‌های خاص تغییراتی ایجاد کنند.

گرفتگی

به محض اینکه بدن متوجه این موضوع شد که موجود زنده‌ای در او در حال شکل گرفتن است، به سرعت فرآیند تغییر بدن آغاز خواهد شد. این فرآیند می‌تواند باعث گرفتگی در ناحیه لگن شود، این گرفتگی درست شبیه گرفتگی عضلانی قبل از دوران قاعدگی می باشد. این گرفتگی ممکن است در دوران بارداری ادامه داشته باشد و شناسایی آن دشوار باشد. به عنوان مثال، گرفتگی‌های عضلانی اغلب نشانه‌ای از عادت ماهانه می‌باشند، در حالی‌که گرفتگی ناشی از بارداری ممکن است درست مقابل این باشد.

تهوع و استفراغ

تهوع صبحگاهی شاید یکی از معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین عوارض جانبی بارداری باشد. تهوع و استفراغ ممکن است در اوایل هفته چهارم شروع شود و تا سه ماهه اول بارداری ادامه داشته باشد. در حالی که این علائم معمولا در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم کاهش می‌یابد، اجتناب از این بخش دشوار است و بیش از ۸۰٪ از زنان باردار این نشانه خاص را تجربه می‌کنند.

نداشتن عادت ماهانه

بسیاری از زنان از عقب افتادن عادت ماهانه خود به عنوان علائمی برای بارداری استفاده می‌کنند. هنگامی که عادت ماهانه شما عقب می‌افتد، لزوما به این معنی نیست که شما باردار هستید؛ گاهی اوقات این دوره به دلایل گوناگون دچار اختلال می‌شود. با این حال، اگر عادت ماهانه شما کاملاً منظم است و یک ماه عادت ماهانه‌تان عقب بیفتد، ممکن است وقت آن رسیده باشد که تست بارداری انجام دهید.

تورم پستان

هنگامی که بدن با هورمون‌های بارداری مواجه می‌شود، بقیه بدن از جمله بافت‌های سینه به سرعت واکنش نشان می‌دهند. در واقع سینه‌ها باید تولید شیر را شروع کنند و این باعث می شود در سینه‌ها درد، رطوبت و تورم ایجاد شود.

تغییر در اشتها

اگر متوجه تغییر ناگهانی در اشتها از جمله گرسنگی شدید یا بی اشتهایی بیش از حد شده اید، این می‌تواند یکی از علائم اولیه حاملگی باشد. در طول دوران بارداری ممکن است سلیقه غذایی شما تغییر کند و گرایش غذایی عجیب و غریب در شما به وجود بیاید. این تغییرات به طور معمول نشان دهنده کمبود مواد مغذی خاصی است که بدن به آن نیاز دارد.

خونریزی یا لکه بینی

در اوایل بارداری به ویژه ۵-۱۲ روز پس از حاملگی، ممکن است خونریزی ناگهانی رخ دهد. اگر لکه بینی یا خونریزی به میزان کم باشد هیچ نگرانی وجود ندارد، اما اگر خونریزی زیاد باشد بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.

 

بیشتر بخوانید: برنامه ایرانی تخصصی مادرشو برای تمام مادران ایرانی

 

نشانه‌های بارداری هفته به هفته

برای بسیاری از مادران، دانستن آنچه که در آینده اتفاق می‌افتد می‌تواند بسیار مفید باشد، بنابراین در این مطلب راهنمای هفته به هفته را برای شما بیان می‌کنیم. البته باید توجه داشته باشید که همه زنان با هم یکی نیستند و این علائم برای همه زنان یکسان نیست. به طور متوسط اکثر زنان علائم فیزیولوژیکی، رفتاری و عاطفی زیر را تجربه می‌کنند.

هفته ۱-۲

شما هنوز باردار نشده‌اید، اما این زمان دقیقاً دو هفته قبل از تخمک گذاری می‌باشد، بنابراین علائم واضح دیگری جز یک چرخۀ قاعدگی طبیعی وجود ندارد.

هفته ۳-۴

در این زمان تخمک‌های شما بارور می‌شود و از طریق لوله‌های فالوپی به سمت رحم حرکت می‌کنند. سپس در دیواره رحم کاشته می‌شوند و شما رسما “باردار” می‌شوید. ممکن است بعد از لقاح خونریزی رخ دهد.

هفته‌های ۵-۸

در این هفته‌ها در فشار خون خود تغییراتی مشاهده خواهید کرد و برخی از علائم اولیه بارداری مانند گرفتگی، التهاب، حالت تهوع، استفراغ و خستگی را احساس خواهید کرد.

هفته‌های ۹-۱۲

در این زمان سینه‌های شما همچنان متورم می‌شوند و حساسیت خود را حفظ می‌کنند. همچنین ممکن است علائم تهوع بدتر شود و نوک پستان‌هایتان رشد کنند و تغییر رنگ دهند. در این هفته ممکن است وزن شما ۲-۳ پوند بیشتر شود.

هفته‌های ۱۳-۱۶

در این دوران نوسانات فشار خون ادامه می‌یابد و ممکن است سرگیجه و خستگی بیشتری را تجربه کنید. همچنین تهوع کاهش می‌یابد، اما تورم و حساسیت سینه‌ها ادامه دارد.

هفته‌های ۱۷ تا ۲۰

در این هفته‌ها ممکن است به یبوست مبتلا شوید و تورم سینه‌ها ادامه داشته باشد. در این دوران تهوع باید به نقطه پایان برسد، اما درد و تیر کشیدن ممکن است بدتر شود، زیرا جنین در رحم حرکت می‌کند.

هفته‌های ۲۱ تا ۲۴

در این زمان ممکن است سینه‌هایتان شروع به تولید قطرات کوچک شیر کنند که از نوک پستان نشت می‌کنند. همچنین تنگی نفس، یبوست و سرگیجه ادامه خواهد یافت. برخی از زنان در طول این دوره، انقباض‌های بسیار کوچک را تجربه می‌کنند که می‌تواند نگران کننده باشد اما کاملا طبیعی است.

هفته‌های ۲۵ تا ۲۸

همانطور که رحم به سرعت شروع به رشد می‌کند، درد به شدت افزایش می‌یابد و به احتمال زیاد بدتر خواهد شد. در این زمان فشار خون شما باید عادی باشد.

هفته‌های ۲۹-۳۲

در این دوران ممکن است تکرر ادرار داشته باشید و انقباضات کوچک یا گرفتگی لگن را تجربه کنید. در این زمان رگ‌های واریس و تورم مچ پا به علت اضافه وزن بیشتر می‌شود، همچنین درد و التهاب را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

هفته‌های ۳۳-۳۶

در این زمان علائم کششی، رگ‌های واریسی و همچنین درد پای بیشتری را تجربه خواهید کرد. شما به استراحت بیشتری نیاز دارید، خستگی مکرر، یبوست و سوزش سر دل احتمالاً تا موقع زایمان ادامه خواهد یافت.

بروزرسانی: دی ۷, ۱۳۹۷ ۷:۲۰ ب٫ظ

Recent Posts

گزارش کمپین “رنگدانه‌های پاییز” بورسیکا

در اواخر مهر ماه سال جاری پس از گذشت حدود یک سال از آغاز به… Read More

آبان ۸, ۱۴۰۱

معرفی برست لایت دستگاه معاینۀ سینه و ماموگرافی خانگی

دستگاه برست لایت یکی از دستگاه‌هایی است که برای خودآزمایی پستان طراحی شده است و… Read More

بهمن ۴, ۱۳۹۹

راهنمای خرید ساعت هوشمند و مچ بند هوشمند

ممکن است به فکر خرید ساعت هوشمند افتاده باشید که به کمک آن نوتیفیکیشن‌ها را… Read More

دی ۲۴, ۱۳۹۹

لیزر الکساندرایت (Alexandrite) چیست و چه عوارضی دارد؟

بدون شک شما تحقیقات خود را در زمینه روش‌های از بین بردن موهای زائد انجام… Read More

دی ۲۳, ۱۳۹۹

کدام لیزر خانگی بهتر است: لیزر سیلک پرو یا تریا؟

لیزر تریا (Tria 4X) و سیلک پرو (SilkPro) دو دستگاه لیزر خانگی  برای حذف موهای… Read More

دی ۲۲, ۱۳۹۹

دستگاه لیزر دایود چیست و انواع لیزر دایود

اصلاح موهای زائد با شیو کردن و یا وکس کردن اندکی سخت و زمان‌بر است… Read More

دی ۲۱, ۱۳۹۹