دنبال خرید یک لپتاپ جدید هستید؟ انتخابهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارد که یافتن بهترین آن در ابتدا بسیار دشوار به نظر میرسد. با وجود این، میتوان با کمی برنامهریزی و تمرکز نمودن بر روی نیازهای اصلی خود، تعداد زیادی از لپتاپها را از جستجوی خود حذف کنید و در میان یافتههای جدید تنها بر روی لپتاپی که متناسب با نیاز و بودجه شماست، تمرکز نمایید. برای راهنمایی بیشتر درباره انتخاب مناسبترین لپتاپ با بورسیکا همراه باشید.
بخش اول: مشخص کردن نیازهایتان از لپتاپ
۱- درباره استفاده اصلی خود از لپ تاپ فکر کنید
هدف شما در استفاده از لپتاپ بیشترین تاثیر را بر روی نوع لپتاپی که مناسب کارتان هست خواهد داشت. کاربران به دلایل بیشماری از رایانهها استفاده میکنند، با این وجود نوع استفاده از آنها به طور عمومی به چند دسته خاص محدود میشود. پس در هنگام خرید لپ تاپ این دسته بندیها را در خاطر داشته باشید:
- کارهای دفتری یا انجام تکالیف مدرسه: بیشتر از رایانهها برای انجام تحقیقها، نوشتن متون، صفحات گسترده و دیگر وظایف آموزشی و حرفهای استفاده میشود.
- بازی: از رایانه برای اجرای جدیدترین بازیها با گرافیک بالا استفاده میشود، با این حال کماکان میتوان از آن برای انجام وظایف دیگر نیز بهره برد.
- استفاده اینترنتی: وظیفه اصلی رایانه اتصال به اینترنت، مرور وب سایتها، دسترسی به ایمیلها، تماشای ویدئوها و حضور در شبکههای اجتماعی است.
- تولیدات رسانهای: از رایانه به عنوان یک ایستگاه کاری جهت ضبط موسیقی، ویرایش ویدیو یا دست کاری تصاویر استفاده میشود.
۲- مزایای لپتاپ را بشناسید
دلایل بسیاری وجود دارد که شما را ترغیب به خرید لپتاپ به جای رایانه رومیزی میکند. هر چه لپتاپها قدرتمندتر میشوند، دلایل برای خرید رایانههای رومیزی بیشتر رنگ میبازند.
- لپتاپها قابل حمل هستند. قابلیت حمل دلیل اصلی برای خرید لپتاپ به حساب میآید. شما میتوانید تقریبا همه جا لپتاپ را همراه خود ببرید و به علاوه تکنولوژی ساخت جدید لپتاپها به مرور زمان بدنه این دستگاهها را نازکتر و سبکتر میکند.
- لپتاپها قادر به انجام وظایف بسیاری هستند که پیش از آن تنها رایانههای رومیزی انجام میدادند. این روزها لپتاپها در اجرای بسیاری از نرمافزارها عالی میکنند و هیچ ضعفی نشان نمیدهند. در حالی که شما در لپتاپها معمولا بخشی از کارایی را فدای قابلیت حمل آن میکنید، با وجود این شما هنوز قادر هستید اکثر وظایف محاسباتی را توسط آنها انجام دهید.
- با استفاده از لپتاپها میتوانید از فضای اطراف خود استفاده بهتری ببرید. یک رایانه رومیزی به همره کیس، ماونیتور، صفحه کلید و ماوس فضای زیادی را در دفتر کار خانگی و یا اتاق خواب شما اشغال میکند، در حالی که یک لپتاپ نهایتا نیاز به یک میز کوچک دارد!
۳- با معایب لپتاپ آشنا شوید
با گذر زمان لپتاپها قدرتمندتر و سبکتر میشوند، با این وجود هنوز تعدادی کاستی در ارتباط با لپتاپها وجود دارد که اگر برای خرید بین رایانه رومیزی و لپتاپ مردد هستید بهتر است به آنها توجه نمایید.
- استفاده از لپتاپ محدود به شارژ باتری آن است. شما در صورتی که بخواهید بدون محدودیت با لپتاپ خود کار کنید، میبایست آن را مستقیما به پریز برق متصل کنید.
- لپتاپ آسانتر مفقود شده یا به سرقت میرود. به دلیل قابلیت حمل زیاد، لپتاپها بسیار آسانتر از رایانههای رومیزی به سرقت میروند. اگر به دنبال تجهیز دفتر کار خود هستید، احتمالا بهتر است از رایانههای رومیزی به جای لپتاپ استفاده کنید.
- سخت افزار لپتاپها را نمی توان به سادگی مانند رایانههای رومیزی ارتقا داد. این بدان معنا است که لپتاپها بسیار سریعتر از رایانههای رومیزی از رده خارج خواهند شد. در حالی که شما به سادگی میتوانید حافظه رم و هارد دیسک لپتاپ خود را ارتقا دهید، ولی به هیچ عنوان قادر به تغییر پردازشگر مرکزی (CPU) و کارت گرافیک لپتاپ خود به طور مجزا نخواهید بود. همین امر سبب خواهد شد که روزی متوجه شوید که دیگر لپتاپ شما نسبت به فناوری روز بسیار قدیمی به نظر میآید.
- اگر از لپتاپ خود زیاد استفاده کنید متوجه داغ شدن و حرارت زیادی تولیدی آن خواهید شد.
- لپتاپها به صورت آماده عرضه میشوند. یکی از فواید استفاده از رایانههای رومیزی این است که میتوان قطعات را پس از مدتی بروز کرد. این کار صرفه جویی مالی زیادی برای شما در پی دارد. در حالی که تنها شمار اندکی از لپتاپها به صورت کیت عرضه میشوند و اکثریت قریب به اتفاق آنها به صورت آماده توسط شرکتهای تولید کننده به فروش میرسند و این بدان معنی است که قیمت تمام شده یک لپتاپ به مراتب بالاتر از از یک رایانه رومیزی مشابه آن خواهد بود.
۴- چه میزان میتوانید پول برای خرید لپتاپ پرداخت کنید؟
تعیین بودجهای که برای خرید لپتاپ میتوانید هزینه کنید، کمک شایانی در محدود کردن انتخابهایتان در بین مدلهای متفاوت لپتاپها میکند. در ادامه به طور دقیق به مدلهای مختلف لپتاپ خواهیم پرداخت، اما به طور خلاصه با بودجهای معادل ۳۰۰ الی ۴۰۰ دلار می توانید اقدام به خرید نِت بوک (netbook) و یا کروم بوک (Chromebook) کنید. اگر توانایی هزینه کردن ۵۰۰ الی ۱۲۰۰ دلار را دارید خواهید توانست یک لپتاپ استاندارد را بخرید و اگر بین ۹۰۰ الی ۲۵۰۰ دلار خرج کنید یک لپتاپ بسیار خوب به عنوان جایگزین رایانه رومیزی خود در اختیار خواهید داشت.
- اگر به دنبال خرید مکبوک هستید باید این نکته را در نظر بگیرید که مکبوکها به طور معمول قیمت بسیار بالاتری نسبت به لپتاپهای مشابه با سیستم عامل ویندوز یا لینوکس دارند.
بخش دوم: انتخاب سیستم عامل مناسب
۱- انتخابهای خود را بشناسید
سیستم عامل، رابط کاربری و ساختار لپتاپ شما به حساب میآید. ویندوز، سیستم عامل مک ۱۰ (Mac OS X)، لینوکس و سیستم عامل کروم (ChromeOS) از جمله انتخاب های شما در این بخش است. در هنگام خرید لپتاپ، سیستم عامل معمولا از قبل بر روی آن نصب شده است، هر چند می توانید بعدا سیستم عامل اولیه لپتاپ خود را عوض کنید. سیستم عامل مک ۱۰ بر روی لپتاپهای غیر مک نصب نمیشود، ولی شما می توانید سیستم عامل لینوکس را بر روی لپتاپهای ویندوزی یا حتی مک نصب نمایید. ویندوز نیز قابلیت نصب بر روی لپتاپهای مک را دارد.
- ویندوز: در حال حاضر رایجترین و محبوبترین سیستم عامل در لپتاپها به شمار میرود و با اکثر نرمافزارها نیز سازگار است.
- Mac OS X: جهت استفاده با سخت افزارهای مک طراحی شده است. OS X تنها بر روی مکبوکها قابل استفاده است.
- لینوکس: یک سیستم عامل رایگان به شمار میرود که در مدلهای مختلف و توسط سازندگان گوناگون عرض شده است. از جمله آنها میتوان به اوبونتو (Ubuntu)، مینت (Mint)، فدورا (Fedora) و … اشاره کرد.
- ChromeOS: کروم سیستم عاملی بر پایه مرورگر کرومیوم گوگل است. این سیستم عامل برای لپتاپهایی که به طور مداوم به اینترنت متصل هستند و تنها به اجرای برنامههای ویژه تحت وب میپردازند، طراحی شده است. سیستم عامل کروم تنها بر روی تعداد مشخصی از کرومبوک ها نصب شده است، در حالی که شما میتوانید از مروگر کرومیوم در همه سیستم عاملها استفاده کنید.
۲- برنامههای مورد استفاده خود را در نظر داشته باشد
برنامههایی که به طور مداوم و هر روزه از آنها استفاده میکنید، تاثیر مستقیمی در انتخاب سیستم عامل مناسب برای شما خواهد داشت. تعداد زیادی از برنامهها تنها برای یک سیستم عامل مشخص طراحی و ساخته شدهاند. کمی در رابطه با این که برنامههای محبوب شما به کدام یک از سیستم عاملها نیاز دارند تحقیق کنید، ممکن است مجبور به تغییر سیستم عامل پیش فرض لپتاپ خود شوید. البته تغییر سیستمعامل پیشفرض نیز در صورتی وجود دارد که بتوان سیستم عامل دیگری را بر روی لپتاپ نصب کرد. برای مثال بر روی لپتاپهای ویندوزی امکان نصب سیستم عامل مک OS X اپل وجود ندارد.
- اگر محیط کاری شما از برنامههای ویژه سیستم عاملی خاص استفاده میکند، در صورت تصمیم برای خرید لپتاپ برای محیط کاری، ممکن است تعداد انتخابهای شما برای خرید لپتاپ بسیار محدود شود.
۳- نگاهی به مزایا و معایب ویندوز
سیستم عامل ویندوز به صورت گسترده در رایانههای رومیزی و لپتاپها استفاده میشود. سازگاری با انواع سخت افزارها و نرم افزارها ویژگی اصلی ویندوز محسوب میشود، با این حال این سیستم عامل خالی از ایراد نیز نیست. در هنگام فکر کردن درباره لپتاپ جدید خود به این مزایا و معایب ویندوز نیز فکر کنید:
- ویندوز پرمصرفترین و سازگارترین سیستم عامل دنیا به شمار میرود. نرم افزار آفیس مایکروسافت استانداردی رسمی در پردازش متون و صفحههای گسترده محسوب میشود.
- سیستم عامل ویندوز تقریبا بر روی هر رایانههای از ارزان ترین لپتاپها در بازار گرفته تا گرانترین آنها استفاده میشود.
- ویندوز بسیار بیشتر از سایر سیستم عاملها مستعد آلوده شدن به ویروسهای رایانهای است. این بدان معنی نیست که سیستم عامل ویندوز از امنیت پایینی برخوردار است، بلکه باید توجه کنید که در هنگام استفاده از اینترنت و شبکههای آنلاین نسبت به جلوگیری از آلوده شدن لپتاپ خود بیشتر محتاط باشید.
- اگر علاقمند به بازیهای رایانهای هستید، ویندوز نسبت به سایر سیستم عاملها دارای بزرگترین مجموعه بازیها است.
۳- نگاهی به مزایا و معایب Mac OS X
OS X اپل رقیب اصلی سیستم عامل ویندوز محسوب میشود. در حال حاضر شما میتوانید نرمافزارهای مشابه زیادی را در سیستم عامل مک پیدا کنید که پیش از آن در ویندوز نیز استفاده شده است.
- اگر شما از کاربران متعصب اپل به شمار می روید، رایانه های مک به صورت فوقالعادهای با دستگاههای iOS شما همگام خواهد بود. مدیریت و استفاده از برنامه های کاربردی و فایل های رسانه ای شما در میان دستگاه های اپل به راحتی امکان پذیر است.
- مکها بسیار کمتر مستعد آلوده شدن به ویروس هستند. سیستم عاملهای مک با توجه به تفاوتهای معماری و میزان کاربران، نسبت به ویندوز مطمئنتر هستند. اگر شما کاربر مک هستید هنوز تهدیداتی لپ تاپ شما را تهدید می کند، ولی خیلی زیاد و نگران کننده نیستند.
- اگرچه هر روزه انتخابها برای استفاده از نرم افزارها در مک بیشتر میشود، با این وجود هنوز وجود نداشتن سازگاری برای شمار زیادی از برنامههای کلیدی احساس میشود. یکی از معایب بزرگ در این زمینه کمبود تعداد و تنوع بازیها در OS X در مقایسه با ویندوز است، البته به مرور زمان تعداد بیشتری از بازیهای ویندوزی وارد سیستم عامل مک نیز می شوند.
- لپتاپهای مک بهترین مکان برای ویرایش فایلهای رسانهای هستند. نرم افزارهای ویرایش ویدیو و عکس در مک بیرقیب هستند. اکثر موسیقیدانها از مک برای ضبط و تولید کارهای هنری خود بهره میگیرند!
- سخت افزارهای مک برای شما بسیار گران تمام خواهند شد. از آن جایی که برای استفاده از سیستم عامل OS X نیاز به سخت افزار مک خواهید داشت، لذا در نهایت مجبور به خرید مکبوک از اپل یا فروشگاه های مجاز آن خواهید بود. این بدین معنی است که شما هزینه زیادی را پرداخت میکنید اما در عوض بسیاری از کاربران اپل طرفدار پر و پا قرص کیفیت ساخت مکبوکهایشان هستند. قیمت واقعی سیستم عامل OS X بسیار ارزانتر از ویندوز است.
۳- نگاهی به مزایا و معایب لینوکس
لینوکس سیستم عاملی رایگان و متن باز است که توسط اشخاص و گروههای زیادی اصلاح میشود و گسترش پیدا میکند. این نسخههای اصلاح شده به اصطلاح “توزیع” نامیده میشوند و تعداد زیادی از آنها برای انتخاب وجود دارد. پس جای تعجب ندارد که شما تعداد زیاد یا حتی هیچ لپتاپی را به صورت پیش فرض با سیستم عامل لینوکس در فروشگاه های لپتاپ نزدیک خود نمی بینید.
- لینوکس سیستم عاملی متن باز است و تعداد زیادی از برنامههای آن نیز متن باز و رایگان هستند. شما به آسانی و بدون پرداخت هیچ هزینهای میتوانید هر یک از توزیعهای لینوکس را قبل از نصب آن بر روی لپتاپ خود امتحان کنید.
- لینوکس به دلیل دشواری یادگیریاش مشهور است. با این حال کارهای گرافیکی انجام شده توسط اکثر توزیع کنندگان، فراموش کردن ویندوز یا مک و انتخاب این سیستم عامل را آسانتر کرده است. در نهایت باید گفت، لینوکس زمان بیشتری از شما برای مرور فایلها یا دستکاری در آنها میگیرد.
- با توجه به این که هر کاری که در لینوکس نیاز هست همراه با رضایت کاربر انجام می گیرد، لینوکس یکی از امن ترین سیستمعاملهای دنیا به شمار میرود. تنها تعداد بسیار کمی ویروس وجود دارند که سیستمهای لینوکسی را هدف میگیرند.
- لینوکس به خوبی با انواع سیستمها سازگار است و در همه لپتاپها قابل اجرا است.
- با انتخاب لینوکس حتما مشکلات عدم سازگاری را تجربه خواهید کرد. بزرگترین ایراد سیستم عامل لینوکس، کمبود سازگاری بین آن و دیگر سیستم عاملها است. در لینوکس ممکن است مشکل روبرو خواهید شد که برای اجرا کردن فایلی که به سادگی در ویندوز و یا OS X باز می شود، مجبور شوید راه های مختلفی را امتحان کنید. مجموعه بازی های تحت لینوکس نیز در مقابل ویندوز بسیار محدود به نظر می رسند، هر چند در حال حاضر بازی های بیشتری پیدا میشوند که نسخه لینوکس آن نیز منتشر شده است.
۳- نگاهی به مزایا و معایب ChromeOS
کروم سیستم عامل شرکت گوگل است و تنها بر روی تعداد اندکی از لپتاپها نصب شده است. این سیستم عامل برای لپتاپهایی طراحی شده است که همواره به شبکه اینترنت متصل هستند.
- سیستم عامل کروم دارای حجم اندک و سرعتی زیاد است. دلیل این امر نیز نیاز کروم به تنها یک مرورگر وب برای کار است. همه برنامههای این سیستم عامل در داخل مرورگر وب نصب شدهاند. به همین جهت اکثر فعالیتها در ChromeOS عملا نیازمند اتصال به اینترنت دارد. البته شما خواهید توانست برخی از فعالیتها را نیز به صورت آفلاین انجام دهید که از آن جمله میتوان به کار بر روی اسناد گوگل اشاره کرد.
- بسیاری از کروم بوکها (Chroombook) بسیار ارزان هستند و قیمتی بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ دلار دارند. البته در این بین کروم باکس (Chromebox) گوگل یک استثنا محسوب میشود و قیمت آن از حدود ۸۲۵ دلار شروع میشود.
- کروم بوکها برای ذخیره فایلها تنها از گوگل درایو بهره میگیرند، به همین دلیل اغلب آنها از حافظه داخلی اندکی بهره میبرند.
- شما در کروم بوک تنها خواهید توانست از برنامه های کاربردی که برای سیستم عامل کروم طراحی شدهاند استفاده نمایید. این بدان معنی است که انتخابهای موجود شما در بین نرم افزارها بسیار اندک خواهد بود. گوگل درایو جایگزین مناسبی برای برنامه محبوب آفیس پیشنهاد میدهد، ولی شما باید نصب برنامههای کاربردی مانند فتوشاپ یا بسیاری از بازیها را به فراموشی بسپارید.
- سیستم عامل کروم برای کاربران متعصب گوگل بسیار مناسب است. اگر بیشتر کارهای رایانهای شما در فضای سیستمی گوگل انجام میشود، کروم بوک جذابترین و کارآمدترین انتخاب برای شما محسوب میشود.
بخش سوم: انتخاب مدل لپتاپ
۱- تحقیق کنید لپتاپی با چه اندازه، نیازهای شما را بهتر تامین میکند
لپتاپها به چهار مدل اصلی تقسیم میشوند: نوت بوک، لپتاپهای استاندارد، لپتاپ/ تبلتهای هیبریدی و لپتاپهای جایگزین رایانههای رومیزی یا اولترابوک. البته به این نکته توجه کنید که در صورتی که به دنبال خرید لپتاپی مبتنی بر سیستم عامل مک هستید همه این انتخابها را در دسترس نخواهید داشت.
- نوتبوک: کوچکترین مدل موجود در بین لپتاپها هستند و برای کسانی که زیاد به سفر میروند بسیار مناسب است.
- لپتاپهای استاندارد: همان طور که از اسم آن مشخص است اکثر لپتاپها در مدل استاندارد جای میگیرند. این مدل برای بسیاری از نیازها مناسب است و به علاوه در انواع مختلفی از پیکربندیها نیز عرضه میشود.
- هیبرید لپ تاپ/تبلت: در حال حاضر مدلهای هیبرید جدیدترین نمونه لپتاپها به شمار میروند. صفحه نمایش این لپتاپها لمسی است و صفحه کلید برخی از آنها نیز قابلیت جدا شدن دارد.
- لپتاپهای جانشین رایانه رومیزی/اولترا بوک: در بین لپتاپها این مدلها از بقیه بزرگتر هستند و به تبع آن بسیار قدرتمندتر و گرانتر.
۲- مزایا و معایب نوتبوک را در نظر بگیرید
نوتبوکها کوچکترین لپتاپهای موجود در بازار هستند و برای جای دادن در کیف همراه شما کاملا مناسب هستند.
- نوتبوکها فوق العاده سبک هستند و معمولا وزنی بین یک تا دو کیلوگرم و یا حتی کمتر دارند.
- نوتبوکها دارای سخت افزارهای خیلی قدرتمندی نیستند. به عبارت دیگر شما تنها میتوانید برنامههای پایهای مانند آفیس یا دیگر برنامههای مشابه را در نوت بوک اجرا نمایید. البته این امر یک مزیت نیز دارد. باتری نوتبوکها دارای عمر بسیار بیشتری نسبت به سایر مدلها هستند. در بعضی از مدلها این زمان به ۱۲ ساعت نیز میرسد.
- نوتبوکها دارای کوچکترین صفحه نمایش و صفحه کلید در بین سایر مدلها هستند. در نتیجه تایپ کردن در نوتبوکها بسیار مشکل است و شما مجبور هستید در فاصلهای کاملا نزدیک به آن قرار بگیرید.
۳- مزایا و معایب لپتاپهای استاندارد را در نظر بگیرید
لپتاپهای استاندارد متنوعترین و عمومیترین مدل لپتاپ به شمار میروند.
- اندازه صفحهنمایش لپتاپهای استاندارد بسیار متنوع است. در واقع اندازه صفحه نمایش، سایز کلی لپتاپ را نیز تعیین میکند. اندازه معمول صفحه نمایش برای لپتاپهای استاندارد بین ۱۴ تا ۱۵ اینچ است.
- زمان استفاده از باتری لپتاپهای استاندارد بسیار محدود است. به عبارتی هر چه لپتاپ استاندارد قدرتمندتر باشد، مصرف باتری آن نیز بالاتر است و به عبارت دیگر باتری زودتر خالی میشود. همچنین به مرور زمان باتری این لپتاپها کارآیی ابتدایی خود را نیز از دست خواهد داد.
- لپتاپهای استاندارد از نوتبوکها سنگینتر هستند. سنگینی آنها باعث میشود که نتوانید این لپتاپها را درون کیفهای کوچک جای دهید. لپتاپهای استاندارد دارای صفحه کلید مناسبتر و همچنین یک تاچ پد بزرگتر به جای ماوس هستند.
۴- مزایا و معایب لپتاپهای هیبرید را در نظر بگیرید
در واقع مدلهای هیبریدی جدیدترین عضو در بازار فروش لپتاپها هستند. اکثر آنها دارای سیستم عامل ویندوز ۸ هستند که به صورت اختصاصی برای رابط کاربری لمسی طراحی شده است.
- اصلیترین ویژگی لپتاپهای هیبرید صفحه نمایش لمسی آنها است. اگر شما از کار کردن با صفحه کلید خسته شدهاید، لپتاپ هیبرید بهترین انتخاب است.
- هیبریدها از لپتاپهای استاندارد کوچکتر هستند، به علاوه میتوانید با تا کردن صفحه نمایش بر روی صفحه کلید از آن به عنوان تبلت نیز استفاده کنید. بعضی از لپتاپهای هیبرید امکان جدا کردن صفحه کلید را نیز به شما میدهند، در نتیجه میتوانند کاملا شبیه یک تبلت انجام وظیفه کنند.
- با توجه به اندازه کوچک آنها، هیبریدها معمولا از نظر سختافزاری از لپتاپهای استاندارد ضعیفتر هستند.
۵- مزایا و معایب لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی (اولترابوک) را در نظر بگیرید
این مدلها، بزرگترین و در عین حال قدرتمندترین لپتاپهای موجود در بازار هستند. لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی میتوانند جدیدترین بازیها را اجرا کنند و صفحه نمایشی بزرگ و با وضوحی بالا دارند.
- لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی پیشرفتهترین سخت افزار را در میان رایانههای قابل حمل دارند. اغلب این لپتاپها میتوانند اکثر برنامهها را با سرعت و کارآیی بالا، درست شبیه به یک رایانه رومیزی انجام دهند.
- به دلیل قدرت بالای این لپتاپها، میزان عمر باتری آنها در مقایسه با دیگر مدلها بسیار پایینتر است. هر چند در صورتی که از لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی در دفتر کار خود بهره میبرید، با وصل کردن شارژر آن به پریز برق این مشکل به آسانی قابل حل است!
- صفحه نمایش بزرگ در لپتاپهای رومیزی شما را از نزدیک نشستن نسبت به لپتاپ بینیاز میکنند. همچنین صفحه کلید این لپتاپها نیز دارای اندازهای بزرگ و شبیه رایانههای رومیزی است.
- برخی از مدلهای لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی دارای قابلیت ارتقای محدودی هستند، به عنوان مثال در آینده نخواهید توانست یک کارت گرافیکی جدیدتر بر روی آن ها نصب نمایید.
- لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی در بین سایر مدلها از همه سنگینتر هستند و به راحتی نمیتوان آنها را همراه خود در مسافرت حمل کرد. به علاوه گرانترین مدلهای موجود در بازار نیز این لپتاپها هستند.
۶- درباره میزان استحکام لپتاپ مورد نظر خود فکر کنید
اگر شیوه زندگی یا نوع کار شما لپتاپتان را در معرض آسیب قرار میدهد، بهتر است به میزان استحکام و مقاومت بدنه لپتاپ نیز توجه ویژهای کنید. برخی از لپتاپها دارای ساختاری از جنس استیل هستند و به ویژه برای استقامت در برابر ضربههای ناگهانی طراحی شدهاند.
- لپتاپهای مستحکم (Toughbook) مدلی از لپتاپها هستند که گران قیمت بوده و در برابر ضربات و صدمات در مقایسه با مدلهای استاندارد بسیار مقاومتر هستند.
۷- زیبایی لپتاپ را نیز در نظر بگیرید
لپتاپ یک وسیله عمومی محسوب میشود و بسیاری ممکن است شما را در هنگام استفاده از آن ببینند. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید تعداد مدلهای زیادی از لپتاپها در رنگهای متنوع به همراه سایر ویژگیهای زیباییشناسی عرضه میشوند. به علاوه برای آن که به لپتاپ خود احساس بهتری داشته باشید میتوانید در آینده از پوششهای ویژه آن نیز استفاده کنید.
بخش چهارم: مشخصات لپتاپها را چک کنید
۱- مشخصات همه لپتاپهای مورد نظرتان را بررسی کنید
هر لپتاپی با دیگری متفاوت است، حتی دو مدلی که دقیقا قیمت یکسانی دارند از سخت افزارهای متفاوتی در درون خود بهره میگیرند. پیش از خرید مطمئن شوید که تمامی مشخصات همه لپتاپهایی را که برای خرید در نظر گرفتهاید را کاملا بررسی کردهاید.
۲- به عملکرد واحد پردازگشر مرکزی CPU توجه کنید
CPU یا پردازگشر، قطعهای سخت افزاری است که بار اصلی انجام اکثر کارها در لپتاپ شما را بر عهده دارد. دیگر سرعت CPU مانند گذشته اهمیت بسیار ویژهای ندارد و خوشبختانه امروزه پردازندههای چند هستهای میتوانند وظایف بیشتری را با سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با CPUهای یک دهه قبل انجام دهند.
- از خرید لپتاپهایی با پردازندههای قدیمی مانند سلرون، اتُم، پنتیوم، C- یا پردازندههای سری E پرهیز کنید.
۳- بررسی کنید لپتاپ مورد نظرتان دارای چه میزان حافظه RAM است و تا چه مقدار حافظه RAM را نیز پشتیبانی میکند
RAM که به معنای حافظهای با دسترسی تصادفی است، به رایانه شما این امکان را میدهد که اطلاعات مرتبط با چندین برنامه مختلف را در آنِ واحد ذخیره کند. به طور کلی، هر چه لپتاپ شما حافظه RAM بیشتری داشته باشد، خواهد توانست وظایف بیشتری را به صورت هم زمان انجام دهد. مقدار استاندارد RAM برای لپتاپهای معمولی در حدود ۴ تا ۸ گیگابایت است. نوتبوکها معمولا میزان کمتری RAM دارند، حال آنکه اکثر لپتاپهای جایگزین رایانه رومیزی دارای میزان حافظه بسیار بالاتری هستند.
- فروشندگان اغلب با بزرگنمایی میزان RAM موجود در لپتاپهای متوسط، سایر ویژگیهای ضعیف آنها را کم اهمیت جلوه میدهند. توجه داشته باشید که اکثر کاربران به بیشتر از ۸ گیگابایت RAM برای کارهای روزمره خود نیازی ندارند.
۴- گرافیک لپتاپ را بررسی کنید
اکثر لپتاپها از کارتهای گرافیک یکپارچه بر روی برد اصلی خود بهره میبرند. این کارتهای گرافیکی برای انجام بازیهای ساده مناسب هستند، ولی نخواهند توانست بازیهای جدید با گرافیک بالا را به درستی پردازش نمایند. یک کارت گرافیک اختصاصی در لپتاپ، قدرت بسیار بیشتری در پردازش بازیهای جدید دارد ولی در مقابل، قیمت آن بالاتر است و مقدار باتری بیشتری نیز مصرف میکند.
۵- میزان فضای ذخیره سازی لپتاپ را در نظر داشته باشد.
باید توجه داشته باشید مقدار فضای ذخیره سازی یا حجم هارد دیسکی که در مشخصات لپتاپ عنوان میشود، فضای اشغال شده توسط سیستم عامل و سایر برنامههای از ابتدا نصب شده را نیز در بر میگیرد. به عنوان مثال، لپتاپی با ۲۵۰ گیگابایت هارد دیسک، ممکن است در هنگام خرید تنها ۲۱۰ گیگابایت فضای خالی داشته باشد. بسیاری از لپتاپها این امکان را به شما می دهند که در آینده هارد دیسک آن را ارتقا دهید، هر چند پس از نصب هارد دیسک جدید میبایست سیستم عامل را نیز دوباره نصب کنید.
- در لپ تاپ های جدید حافظه SSD به صورت یک استاندارد در آمده است و به دلیل سرعت دسترسی زیاد و افزایش میزان عمر باتری، استفاده از آن بسیار فراگیر شده است. SSDها در مقایسه با حتی هارد دیسکهایی حتی با حجم بالاتر از خود نیز بسیار گرانتر هستند. معمول SSDها دارای حجم پایینتری در مقایسه با هارد دیسکهای استاندارد هستند و در نتیجه شما برای ذخیره همه فایلهای رسانهای خود نیاز به خرید یک هارد دیسک خارجی خواهید داشت.
۶- درگاههای لپتاپ را بررسی کنید
آیا لپتاپ مورد نظر شما به اندازه کافی پورت USB برای اتصال همه دستگاه هایتان را دارد؟ در صورتی که میخواهید تلویزیون یا پرژکتور خود را به لپتاپ متصل کنید، آیا درگاههای HDMI یا VGA در آن تعبیه شده است؟ به صورت کلی، اگر از تعداد زیادی از دستگاههای خارجی استفاده میکنید، تعداد و نوع پورتهای موجود در لپتاپ شما از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
۷- درایوهای نوری لپتاپ را در نظر داشته باشید
شمار زیادی از لپتاپها برای صرفهجویی در فضا، درایوهای نوری را حذف کردهاند. هر چند این کار باعث کاهش اندازه لپتاپ و صرفهجویی در عمر باتری آن میشود، ولی شما را مجبور خواهد کرد تا برای اجرای بازیها، نصب نرم افزارها یا کپی کردن دیسکها مجبور به خرید یک درایو نوری خارجی شوید.
- در حال حاضر برخی از لپتاپها مجهز به درایوهای بلوری هستند. این درایوها میتوانند اقدام به خواندن یا کپی بر روی دیویدیها و همین طور دیسکهای بلوری نمایند. دیسکهای بلوری نسبت به دیویدیها دارای حجم بسیار بالاتری هستند و فضای بیشتری نیز برای ذخیره اطلاعات و یا فیلمهایی با کیفیت HD یا بالاتر دارند.
۸- دقت تصویر صفحه نمایش لپتاپ را بررسی کنید
برا ی نمایش تصاویر با جزئیات مناسب دقت ۱۹۰۰ در ۱۶۰۰ یا ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل کاملا مناسب است. لپتاپهای کوچکتر معمولا به این رزولوشن نمایش تصاویر مجهز نمیشوند. به ویژه اگر شما بسیار فیلم نگاه میکنید یا با لپتاپ خود بازی میکنید، هر چه دقت نمایش تصاویر بالاتر باشد جزئیات آن نیز بهتر به نمایش گذاشته میشود. همچنین دقت بالاتر به این معنی است که صفحه نمایش شما وسیعتر خواهد بود یا به عبارت دیگر محیط قابل نمایش در آن نیز بزرگتر است.
- حتما صفحه نمایش لپتاپ خود را در زیر تابش مستقیم نور خورشید امتحان کنید. کار و خواندن متون در صفحه نمایشهای ارزان یا با کیفیت پایین در محیطهای باز و تابش آفتاب با دشواری زیادی همراه خواهد بود.
بخش پنجم: حالا میتوانید لپتاپ بخرید!
۱- تحقیقات خود را ادامه دهید
هرگز اجازه اصرار بر خرید لپتاپی فراتر از نیازهایتان را به فروشندگان ندهید. در زمانی که دارید تحقیقاتتان را به صورت کامل انجام دهید، نیازهایتان را برآورد کنید. حتما بررسیهای انجام شده از لپتاپهای مورد توجهتان را در سایتهای معتبر اینترنتی پیگیری کنید. مطمئن باشید بسیار کم پیش میآید که فروشندگان نقاط منفی کالاهای خود را هم عنوان کنند.
۲- پیش از خرید، لپتاپ را امتحان کنید
سعی کنید راهی پیدا کنید تا پیش از خرید لپتاپ مورد نظر را تست کنید. اگر میخواهید به صورت آنلاین خرید کنید، حتما به نمایندگان محلی فروش لپتاپ مورد نظرتان مراجعه کرده و تقاضا کنید تا پیش از خرید با مدل نمایشی آن کار کنید. همچنین اگر دوستانتان لپتاپ مشابهی با آن چه شما در نظر گرفتهاید دارند، از آنها بخواهید تا کمی با لپتاپ کار کنید.
۳- ضمانتنامه لپتاپ را بررسی کنید
قطعات رایانهای ممکن است پس از مدتی خراب شوند و این امر اجتناب ناپذیر است. داشتن یک ضمانت معتبر برای لپتاپها به خصوص برای مدلهای گران قیمت بسیار مهم است. سعی کنید از ضمانت مورد تایید شرکت سازنده لپتاپ استفاده کنید.
۴- ریسک خرید لپتاپهای دست دوم و یا بازسازی شده را نیز در نظر بگیرید
خرید یک لپ تاپ کار کرده میتواند صرفهجویی زیادی برای شما به همراه داشته باشد، ولی در نهایت ممکن است کالایی بیکیفیت را نصیب شما کند. هر چه میزان کارکرد لپتاپها بیشتر شود، کارآیی آنها به طور قابل ملاحظهای کاهش پیدا میکند. لپتاپهای دست دوم عموما توسط شرکتهای سازنده پشتیبانی زیادی نمیشوند و دیگر ضمانت نامهای نخواهند داشت. در واقع در بسیاری از موارد کاربران به دلیل مشکل با کیفیت کاری پایین لپتاپ خود اقدام به فروش آن میکنند.
- اگر تصمیم به خرید یک لپ تاپ نوسازی شده دارید، مطمئن شوید که مدل نوسازی شده به همراه یک ضمانت معتبر به شما ارائه شود.