معرفی برنامه‌های کاربردی در زمینه تشخیص هک وای‌فای

0 1,020

در گذشته اینترنت تنها برای افراد به خصوصی مانند اساتید و دانشمندان برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات استفاده می شد، به مرور استفاده از اینترنت گسترده تر شد، اتصال به اینترنت از طریق کابل شبکه علاوه بر سخت بودن، محدودیت های فیزیکی بسیاری را ایجاد می کرد، اما با اختراع وایفای شرایط بهتر شد و کاربران می توانستند انواع گوشی ها، دستگاه های دیجیتالی مثل تلویزیون، لپ تاپ و … را به صورت بی سیم به اینترنت متصل کنند. ارتباطات بی سیم بسیار ارزان تر و سریع تر هستند و ما در همه نقاط جهان، خانه، یا محل کار، کتابخانه ها، فرودگاه و بانک ها و … می توانیم با استفاده از آنها از اینترنت استفاده کنیم.

فرض کنید در منزل نشسته اید و ظرف پاپ کورن در دستان شماست، و منتظرید تا سریال مورد علاقه خود را به صورت آنلاین تماشا کنید، در حین تماشا فیلم متوجه می شوید کیفیت تصاویر کم بوده و مرتبط قطع و وصل می شود. آیا مشکل از اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنتی می باشد؟ اگر این اتفاق بارها و بارها برایتان رخ داده است بهتر است ارتباطات اینترنتی خود را چک کنید، در صورتی که همه چیز طبیعی بوده و طبق روال عادی خود کار می کند، ممکن است کسی در حال سرقت از وای فای شما باشد!

در بیشتر مواقع افراد با کلیک بر روی نام وایفای همسایگان خود و امتحان چند رمز رایج؛ وایفای مورد نظر را هک می کنند. هک کردن با نرم افزار های پیشرفته و مخصوص بسیار نادر است و کمتر کسی به سراغ آن می رود. بنابراین دلیل اصلی این اتفاق خود شما هستید، زیرا رمزی ساده و آسان و قابل حدس را انتخاب کرده اید.
حال در این شرایط چه طور می توانیم به این موضوع پی برده و مانع از سرقت از وای فای شخصی مان شویم؟

بسیاری از ما در خانه های خود از شبکه های وایفای استفاده می کنیم، در این حالت ممکن است از لحاظ امنیتی مشکلاتی به وجود بیاید و فرد دیگر به راحتی به این سیگنال ها دسترسی پیدا کرده و از آنها استفاده نماید. اگر در حال خواندن این مطلب هستید، در واقع نسبت به سرقت اینترنت وایفای خود شک کرده اید، در این شرایط افراد سودجو از سیگنال های اینترنتی شما استفاد کرده، سرعت اینترنت شما را کاهش داده اند و باعث ایجاد هزینه های مالی برای شما می شوند، در برخی از موارد نیز از این طریق به تمام اطلاعات کامپیوتر شما دسترسی پیدا می کنند، از طریق آن کارهای غیرقانونی انجام داده و مشکلات بسیاری به وجود می آورند. در این مطلب به شما یاد می دهیم چگونه ازسرقت وایفای خود مطلع شده و جلو آن را بگیرید.

۱- روش اول: ورود به تنظیمات مودم
در ابتدا وارد تنظیمات مودم خود شوید و در قسمت مربوطه تعداد دستگاه هایی که به مودم شما وصل است را شناسایی کنید. برای انجام اینکار می توانید از دفترچه مودم خود کمک بگیرید و چنانچه در دسترس تان نیست، نام مودم خود را جستجو کنید تا دفترچه مورد نظر را پیدا کند. به طور معمول کاربران با تایپ “۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱” یا “۱۹۲٫۱۶۸٫۲٫۱” در نوار آدرس مرورگر خود، وارد تنظیمات مودم می شوند.

۲- روش دوم: استفاده از نرم افزار های کاربردی
نرم افزار Wireless Network Watcher
به عنوان روش راحتر می توانید از نرم افزار کاربردی Wireless Network Watcher استفاده نمایید. این برنامه شبکه وایرلس شما را اسکن کرده و لیستی از تمام لپ تاپ ها، کامپیوتر ها و دستگاه های که در آن لحظه به شبکه اینترنت شما متصل است را شناسایی می کند و با اطلاعاتی مانند IP address و MAC address نام کمپانی تولید کننده کارت شبکه و نام کامپیوتر (دستگاه) مورد نظر را به شما نمایش دهد. در این هنگام مواردی که به شما تعلق دارد را شناسایی کنید، اگر شناسایی دستگاه ها برای تان مشکل است کافی است اتصال تمام دستگاه ها به اینترنت را قطع کنید، در این حالت اگر باز هم دستگاهی در لیست ارائه شده توسط این نرم افزار مشاهده کردید، این دستگاه در حال سرقت از وایفای شما می باشد.
استفاده از این نرم افزار بسیار آسان بوده و کافیست تا بعد از اجرای برنامه از منوی Options گزینه های Beep On New Devices و Background Scan را اجرا کرده و سپس کلید F5 را فشار دهید تا کلیه دستگاه‌هایی که از اینترنت بی‌سیم شما استفاده می‌کنند را مشاهده کنید.

نرم افزار Wi-Fi Inspector
با استفاده از این برنامه نیز می توانید به نام تمام دستگاه های متصل شده به وایفای و تمام مشخصات آن دسترسی داشته باشید.

نرم افزار مبتنی بر وب F-Secure Router Checker
در صورتی که ترجیح می دهید، نرم افراز خاصی را دانلود نکرده و به صورت آنلاین از این امکاات استفاده کنید، می توانیداز این ابزار مبتنی به وب بهره ببرید.

برنامه Fing
برنامه کاربردی برای گوشی های iOS می باشد، که تعداد دستگاه ها، نوع ارتباط آنها و ادرس MAC و …. را نشان می دهد.

حال که متوجه سرقت از وایفای خودتان شدید بهتر است میزان امنیت وایفای خود را بیشتر کنید.
وقتی شما متوجه شدید که دستگاه غریبه ای به وایفای شما متصل شده است، نمی توانید آن را به درستی شناسایی کنید، مگر اینکه بخواهید به خانه تک تک همسایه ها سر بزنید و از آنها آدرس IP گوشی شان را بپرسید و مطمئنا یک سارق اینترنتی چنین اطلاعاتی را به شما نمی گوید.
در این شرایط شما باید رمز وایفای خود را تغییر دهید، سعی کنید از رمز های ترکیبی شامل اعداد و حروف استفاده کنید و هر چند وقت یک بار رمز خود راتغییر دهید (اگر گذرواژه خود را تغییر دهید باید رمز عبور در تمام وسایل الکترونیکی خود را بروز کنید).
برای امنیت بیشتر بهتر است از رمز گذاری امن تری استفاده کنید که در این قسمت انواع آن را به اختصار توضیح داده ایم:

• Disabled Open: در این حالت هیچ رمزی در نظر نگرفته شده و وایفای به صورت عمومی و آزاد در دسترس همه قرار می گیرد.
• WEP 64: بسیار قدیمی و آسیب پذیر است.
• WEP 128: میزان اسیب پذیری آن کم تر بوده اما باز هم امنیت زیادی ایجاد نمی کند.
• WPA/AES: انتخاب پروتکل وایرلس قدیمی WPA در کنار شیوه‌ی رمزنگاری مدرن AES، انتخاب این گزینه اساساً غیر منطقی و اشتباه خواهد بود.
• WPA2/AES: می‌توان گفت این امن‌ترین گزینه‌ برای انتخاب است.
• (WPAWPA2 (TKIP/AES: در برخی از روترها این گزینه نیز در دسترس خواهد بود که سازگاری هر نوع دستگاهی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. ترکیبی از نسل اول و دوم استاندارد وایرلس یعنی WPA1 و WPA2 در کنار دو شیوه‌ی رمزنگاری ضعیف و قوی TKIP و AES می باشد.

دیدگاه شما؟

ایمیل شما منتشر نخواهد شد